Stichting Religiegeschiedenis Noord-Kennemerland

Het Bestuur van de Stichting Religiegeschiedenis Noord-Kennemerland
 heeft met verslagenheid kennis genomen van het overlijden van

Jurjen  Vis

Jurjen had een droom; namelijk het schrijven van een cultuurgeschiedenis van de religie in Noord-Kennemerland van de oudste tijden tot heden. Dit unieke  project zou een boek omvatten en verder een onderwijsproject, een museumproject en lezingen voor jong en oud. 

Onze stichting gaf Jurjen daarbij de nodige  ondersteuning.Wij betreuren de leegte die hij achterlaat.

Het bestuur is zich aan het beraden over de gevolgen van het overlijden Juirjen voor het verwezenlijken van de stichtingsdoelstellingen.

Verhalen van geweld en liefde

Kennis van geschiedenis helpt ons om het heden en het verleden beter te begrijpen. Stichting Religiegeschiedenis Noord-Kennemerland realiseert de komende jaren een voor ons land uniek project: een cultuurgeschiedenis van de religie in Noord-Kennemerland van de oudste tijden tot heden. lees verder

Religiegeschiedenis

Religiegeschiedenis vertelt over mensen van vroeger en nu, over wat hen bezielde en bezielt.
In dit project geen theologie maar geschiedenis. Geen encyclopedie maar verhalen over mensen van vlees en bloed. Niet de leer, maar het leven, de dagelijkse praktijk. Alle religies hebben in het project een gelijke plaats en gelijke rechten: de oude Friese religie evenzeer als het christendom, het jodendom en de islam.

Voor jong en oud

Het project omvat een boek, een onderwijsproject, een museumproject en lezingen voor jong en oud. lees verder

Waarom Noord-Kennemerland?

In dit unieke gebied gebeurden veel dingen voor het eerst. Van Noord-Kennemerland kan de hele geschiedenis vanaf het begin tot nu zo mooi worden verteld. In het verhaal van de regio blijken samenhangen die in het landelijk verhaal niet naar boven komen. lees verder


<p>Donar-amulet uit voorchristelijke tijden</p>

Donar-amulet uit voorchristelijke tijden<p>Reconstructie eerste kerkje te Petten</p>

Reconstructie eerste kerkje te Petten